Vuoden 2023 opastetut retket ja tapahtumat

Kukkulan kuningas -kisa 16.9.

Kukkulan kuningas-kisa käydään Apuksen alueen muutonseurantapaikoilla, jotka ovat ympäristöään selvästi korkeampia kukkuloita (eivät siis esim. lintutorneja). Kisassa hyväksyttäviä lajeja ovat kaikki taivasta vasten lennossa nähdyt siipien kärkiväliltään yli metrin kokoiset linnut. Kisajoukkueen kokoa ei ole rajoitettu. Eniten isoja lintulajeja nähnyt apuslaisten joukkue/paikka voittaa. Ilmoita joukkueen nimi, kisapaikka ja osallistujat osoitteeseen honkala.juha(at)gmail.com

Apuksen syyskokous 29.11.

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään Hyvinkään Veteraanitalolla keskiviikkona 29.11.2023 klo 18 alkaen.
Kahvi- ja pullatarjoilu ja lintuaiheinen esitelmä. Osoite: Asemankatu 42, Hyvinkää. Tervetuloa!

Syysretki Jurmoon 16.11.-19.11.

Apuksen syysretken Jurmoon vetää Kari Degerstedt, majoittuminen täyshoidolla Jurmo Inn-majatalossa. Hinnat ja muut tiedot Apus ry:n tulevassa uutiskirjeessä.

Kaksi yölaulajaretkeä kesäkuussa

Hyvinkään yölaulajaretki tehdään perjantaina 2.6. 2023 kävellen Ridasjärven maastoon. Kokoontuminen klo 21.00 lintutornilla. Retken kesto 2–3 tuntia. Retken vetäjä Kari Degerstedt. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset sähköpostilla: kari.degerstedt@gmail.com. Jos sataa tai tuulee liikaa, on varapäivä lauantai 3.6.

Yölaulajaretki Tuusulanjärven ympäri 10.6.2023. Polkupyöräretki, retkelle otetaan max. 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Säävaraus. Aloituspaikka Järvenpää, Kaakkolan lintutornin p-alue, klo 22.30. Eväitä ja vesipullo mukaan. Retken vetää Mika Ylinen, ilmoittautumiset WhatsApp tai tekstiviestillä 045-3313420.

Joutsenretki Hyvinkään Ridasjärvelle sunnuntaina 16.4.2023.

Yhteistyössä Hyvinkään Ympäristönsuojeluyhdistyksen kanssa järjestetään sunnuntaina 16.4. 2023 Hyvinkään Ridasjärven lintutornille Joutsenretki. Oppaat ovat paikalla klo 8-12 ja tornilla voi katsella kaukoputkilla järven vesilintuja. Järvellä on jo nyt joutsenien lisäksi havaittu tundra- ja metsähanhia, merikotkia, taveja, kurkia ja naurulokkeja. Sunnuntaina lajeja pitäisi olla vielä runsaasti lisää. Samalla voi tutustua myös Lintuvarusteen uusimpiin lintukiikaritarjouksiin sekä lintukirjoihin. Nuotiolla voi paistaa makkaraa, joten omat makkarat mukaan. Ympäristönsuojeluyhditys tarjoaa kuumaa mehua.

Karttalinkki