Havainnoista tiedottaminen

Monelle lintuharrastajalle muiden tekemät havainnot ovat tärkeitä. Ne auttavat suunnittelemaan omia retkiä, innostavat lähtemään retkelle ja usein antavat mahdollisuuden myös harvinaisempien lajien bongaamiseen. Ensisijainen havaintojen tallennuspaikka on aina Tiira. Siellä havainnot pysyvät tallessa ja ovat käytettävissä myös tulevaisuudessa.

Lisäksi Apuksella on jäsenille tarkoitettu WhatsApp-ryhmä ”ApusHavis”, jossa välitetään tuoretta tietoa lintuhavainnoista sekä WhatsApus-ryhmä ja suljettu Facebook-sivu ”Apus-foorumi”, joissa viestitään vapaasti lintuhavainnoista ja muusta lintuharrastukseen liittyvästä.

Pikaohje

ApusHavis: Paremmille haviksille tarkoitettu ryhmä, johon ilmoitetaan havainnot tuoreeltaan. Ilmoita laji, paikka, bongattavuus (paikallinen, muuttava jne). Ryhmän säännöt ja ilmoitusohje.

WhatsApus -ryhmä: Kaikille havainnoille, ilmiöille ja keskustelulle tarkoitettu ryhmä. Viestit vain klo 8-22 välillä. Ryhmän ohje.

Apus-foorumi: Suljettu Facebook-ryhmä kaikille havainnoille, keskustelulle ja kuville.

Yleistä WhatsApp-ryhmistä

WhatsApp on älypuhelimissa toimiva sovellus, joka toimii myös eri merkkisten puhelinten kesken. Sovellus on saatavilla iPhonelle, Android-, BlackBerry-, Windows- ja Nokia-puhelimiin. Sovellus ladataan ilmaiseksi oman puhelimen sovelluskaupasta (Play-kauppa, AppStore tms.).   

Viestejä on helppo kirjoittaa aivan kuten tekstiviestejä. Tekstin lisäksi WhatsAppissa voi välittää myös kuvia ja ääntä. Viestit eivät maksa mitään, sillä ne kulkevat puhelimen datayhteyden kautta. Datayhteys on siis kuitenkin oltava päällä, jotta viestit kulkevat.     

WhatsApp-ryhmiin liittyminen

  1. Lataa puhelimeesi WhatsApp-sovellus.
  2. Lähetä puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja nimesi tekstiviestillä tai WhatsAppilla numeroon 040-589 8672.
  3. Kerro viestissä mihin ryhmään haluat liittyä: WhatsApus, ApusHavis vai molempiin.

WhatsApp-ryhmästä eroaminen

Mene sovelluksessa kyseisen ryhmän kohdalla Ryhmän tiedot -valikkoon, missä näkyvät mm. ryhmän jäsenet. Skrollaa näytöllä jäsenlistan loppuun ja klikkaa punaista ”Poistu ryhmästä” -linkkiä.