WhatsApus-keskusteluryhmä

Apus perusti keväällä 2015 WhatsApp-ryhmän ”WhatsApus” parantamaan tiedonkulkua. WhatsApus-ryhmä on sähköpostilistan ja chat-ryhmän välimuoto, jossa aiheena ovat linnut ja lintuharrastus. Tämä ryhmä on avoin kaikille alueen linnuista kiinnostuneille ja keskustelua voidaan käydä vapaamuotoisesti laidasta laitaan – lintuihin keskittyen.

Apuksen toinen WhatsApp-ryhmä on mielenkiintoisille lintuhavainnoille omistettu ”ApusHavis”. Tämä ryhmä on vain jäsenille. 

Lintuharrastajat ovat jo vuosikymmeniä välittäneet tietoa lintuhavainnoista tekstiviesteillä. Keskusteluja taas on aiemmin käyty sähköpostilistoilla. Älypuhelinten WhatsApp-sovellus on nykyaikainen tapa kommunikoida. Niille, joita kiinnostavat vain mielenkiintoiset lintuhavainnot, suositellaan ApusHavis-ryhmään liittymistä. WhatsApus-ryhmä on vapaampi kanava, jonka viestejä voi seurata silloin kun sille on aikaa ja kiinnostusta.   

Pikaohje

ApusHavis: Paremmille haviksille tarkoitettu ryhmä, johon ilmoitetaan havainnot tuoreeltaan. Ilmoita laji, paikka, bongattavuus (paikallinen, muuttava jne). Ryhmän säännöt ja ilmoitusohje täällä.

WhatsApus-ryhmä: Kaikille havainnoille, ilmiöille ja keskustelulle tarkoitettu ryhmä. Viestit vain klo 8-22 välillä.

Apus-foorumi: Suljettu Facebook-ryhmä kaikille havainnoille, keskustelulle ja kuville. Ryhmän ylläpitäjät hyväksyvät liittymispyynnöt.

WhatsApus-ryhmän ohje

 • WhatsApus-ryhmä on avoin kaikille Keski- ja Pohjois-Uudenmaan linnuista ja lintuharrastuksesta kiinnostuneille. 
 • Pääosassa ryhmässä ovat viestit omista lintuhavainnoista. Havainnot voivat koskea esim. tavallisia kevätmuuttajia tai muita Apuksen alueella havaittuja lintuja. 
 • Ryhmässä käydään myös muuta keskustelua linnuista ja lintuharrastuksesta. Täällä voi kysyä tunnistusapua lähettämällä ryhmään kuvan tai äänitallenteen. Samoin ryhmässä voi kysellä ajo-ohjeita lintupaikoille, jakaa oman lintukuvan tai vaikka kysellä retkiseuraa. Ryhmässä voi myös raportoida kilpailujen ja tapahtumien tuloksia ja omia saavutuksia. 
 • Lähetä ryhmään kuitenkin vain sellaisia viestejä, joiden arvelet kiinnostavan ryhmäläisiä. Henkilökohtaiset viestit jollekin ryhmän jäsenelle lähetetään yksityisviestillä, ei koko ryhmään. (Paina sormella haluamasi henkilön nimen tai puhelinnumeron kohdalta ja valitse ”Viesti henkilölle…”) 
 • Ryhmässä noudatetaan hyviä tapoja ja käytetään kohteliasta kieltä. Ketään ei nimitellä tai haukuta. 
 • Kaupallisia mainoksia ryhmään saa lähettää vain ylläpidon luvalla. 
 • Viestit ryhmään lähetetään vain klo 8-22 välillä.
 • Viestit ryhmään lähetetään WhatsApp-sovelluksessa kirjoittamalla WhatsApus-ryhmälle vapaamuotoinen viesti. Jos viestität lintuhavainnoista, kerro lajien lisäksi ainakin kunta ja tarkempi paikka. 
 • Näiden ohjeiden noudattamatta jättämisestä voi seurata ryhmästä erottaminen. 
 • Ryhmän moderaattoreina toimivat Hanna Pesanto ja Susanna Kaukinen Apuksesta.  

WhatsApp-ryhmään liittyminen

 1. Lataa puhelimeesi WhatsApp-sovellus 
 2. Lähetä puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja nimesi tekstiviestillä tai WhatsApissa numeroon 040-5898672. 
 3. Kerro viestissä, mihin ryhmään haluat liittyä. Jos liittyminen ei meinaa onnistua, ylläolevasta yhteystiedosta saat tarvittaessa lisätietoja.