Kevään suuri lintuviikonloppu 4.-5.5.2024

Kolme lintutapahtumaa yhtenä viikonloppuna! Löydät varmaankin näistä jonkin sopivan:

Bongaa päivä pihalla 4.-5.5.

Viikonloppuna saa olla ihan pihalla! Tapahtumassa lasketaan, kuinka monta lintulajia pihapiiristä löytyy yhden kevätpäivän aikana. Kyseessä ei ole kilpailu, vaikka tapahtumalla on säännöt. Havainnointialue ulottuu 100 metrin säteelle kotitalosta tai mökistä, mutta myös kauempaa näkyvät tai kuuluvat linnut saa laskea.

Osallistu joko lauantaina 4.5. tai sunnuntaina 5.5., yksin tai porukassa. Havainnointiaikaa on koko valitsemasi vuorokausi klo 0–24, mutta koko aikaa ei tietenkään tarvitse käyttää.

Lisätietoja ja säännöt: www.birdlife.fi/bongaapaivapihalla

Tornien taisto 4.5.2024

Kokoa 3–8 hengen joukkue, valitse havaintopaikaksi jokin liki 600 lintutornista tai muusta tornista, ja ilmoittaudu mukaan. Kuinka monta lintulajia havaitsette tornistanne kahdeksan tunnin aikana?

Yleisö on tervetullut torneille tutustumaan lintuihin ja kannustamaan joukkueita. Apuksen alueella kisaillaan ainakin Kaakkolan tornilla Järvenpäässä sekä Ridasjärven tornilla Hyvinkäällä.

www.birdlife.fi/tornientaisto

Nuorten Big Sit -haaste 4.-5.5.

Suomen nuoret lintuharrastajat on tänäkin vuonna haastettu ruotsalaisten nuorten kanssa Big Sit -kisaan!

Big Sit on kilpailu, jossa yritetään havaita mahdollisimman monta lintulajia yhdessä paikassa pysytellen. Kilpailualue on 10 x 10 metriä.

Nuorten haasteeseen voivat osallistua alle 29-vuotiaat viikonlopun kahden muun tapahtuman yhteydessä tai muuten vain. Voittaako Suomi vai Ruotsi?

www.birdlife.fi/nuorten-big-sit