Linturetki Jurmoon marraskuussa

Huom! Uutiskirjeessä virheellinen päivämäärä!

Apus järjestää linturetken Korppoon Jurmon saarelle 16.–19.11.2023. Jurmo on geologisesti yksi Suomen hienoimmista saarista. Jurmon tunnuslintu on merisirri, joita on saarella marraskuussa joskus jopa satoja. Myös myöhäisiä vesilintuja kuten pilkkasiipiä, harmaasorsia, lapasotkia ja kuikkia nähdään tuolloin säännöllisesti. Kahlaajista voidaan havaita esim. jänkäkurppia ja tundrakurmitsoja. Petolinnuista ovat usein saarella paikallisina sinisuohaukka, hiirihaukka, piekana, tuuli- ja muuttohaukka. Hiiripöllö on paikalla lähes joka syksy. Myös kangas- ja tunturikiuru sekä pulmunen talvehtivat saarella lähes vuosittain ja ovat paikalla jo marraskuussa.

Yhteysalus m/s Utö lähtee Nauvon Pärnäsin satamasta torstaina 16.11. klo 13.30 ja on Jurmossa klo 17.15. Retkelle on mahdollisuus tulla myös perjantaina 17.11., jolloin yhteysalus lähtee klo 18.15 ja on Jurmossa n. klo 21.15. Laivalla on mahdollisuus ruokailla. Laivalla pitää olla viimeistään puoli tuntia ennen lähtöaikaa.

Majoitus on Jurmo Innin tiloissa 2–3 hengen huoneissa. Hinta torstaista sunnuntaihin on 195 €, sisältäen aamiaisen pe-su, lounaan pe-su, päivällisen perjantaina ja lauantaina, iltapalan torstaina ja lauantaisaunan. Sunnuntaina 19.11. yhteysalus lähtee klo 13.30 ja on takaisin Pärnäsissä n. klo 17.30. Perjantaista sunnuntaihin retken hinta on 130 €. Retkelle mahtuu 15 henkilöä.

Nauvoon on matkaa Hyvinkäältä ja Järvenpäästä n. 230 km ja ajoaika n. 4 t. Paraisten ja Nauvon välillä on lossi, joka kulkee 15 min välein ja vaikuttaa hieman ajoaikaan. Nauvoon mennään omalla autolla tai kimppakyydeillä.

Jurmossa on Turun Lintutieteellisen Yhdistyksen lintuasema, jonka toimintaan pääsemme tutustumaan.

Jurmo Innin majoitustiloihin voi tutustua täällä.

Tietoa itse Jurmon saaresta. Retken oppaana toimii Kari Degerstedt.

Sitovat ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteella kari.degerstedt@gmail.com.

Jurmon lintumatka maksetaan lähtöpäivään mennessä Apuksen tilille: (IBAN): FI62 1029 3006 1010 82

Ilmoittautumalla mahdollisimman aikaisin varmistat, että mahdut mukaan.

Tuulihaukka (kuva: Jyrki Laaksonen)